SWOT analyse

swotSWOT staat voor Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats. In gewoon Nederlands: sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen. Het idee hierachter is om de elementen systematisch te analyseren om de toekomstmogelijkheden inzichtelijk te maken, waaruit kansrijke doelen te stellen zijn.

Toepassingen van een SWOT analyse zijn bijvoorbeeld het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP), een ondernemingsplan maar ook zelfkennis alvorens je gaat solliciteren.

SWOT analyse toepassen op eigen kunnen?

Tijdens je zelfanalyse is het erg belangrijk om een goed beeld te krijgen van je omgeving tijdens het solliciteren. Je omgeving is namelijk van groot belang omdat je kansen en bedreiging op de arbeidsmarkt voor te maken hebben met je persoonlijke omgeving.

Als men namelijk werk zoekt in de elektrotechniek, in een plaats waar net een groot elektroconcern met duizenden medewerkers op straat zijn gezet, zal het erg lastig worden op een baan te vinden. Aan de andere kant kan het hebben van een goed beeld van je omgeving ook juist veel voordelen hebben. Je zou bijvoorbeeld tijdens je sollicitatiegesprek kunnen laten merken dat je een goed beeld hebt van bijvoorbeeld de arbeidsmarkt waar het bedrijf zich in bevind.

Tijdens het maken van deze SWOT analyse moet je jezelf zien als een ‘product’ op de arbeidsmarkt.

Opstellen van eigen SWOT

Bij het maken van een persoonlijke sterkte-zwakteanalyse kijkt men eerst naar buiten. Voor veel mensen is dit op zich al een leerproces. Om de eigen sterktes en zwaktes te leren kennen, worden bijvoorbeeld vragen gesteld, zoals:

  • Sterktes: Wat zijn de bijzondere vaardigheden? Welke dingen lukken goed? Welke sterke punten zien anderen?
  • Zwaktes: Waarin is verbetering nodig? Wat lukt minder goed? Welke zwakke punten zien anderen?

strengths

Voor een sollicitant liggen sterke en zwakke punten bijvoorbeeld op gebieden als een eigen persoonlijkheid, professionele eigenschappen, besluitvaardigheid, aan het werk zijn met dingen die passend of leuk zijn, sollicitatievaardigheden, opleiding, werkervaring, bewezen resultaten, referentiebrieven, specialistische vakkennis en professionele vaardigheden zoals communicatieve, sociale, commerciële of managementvaardigheden.

Over Bert

Als bedrijfsadviseur maak ik mee dat het solliciteren naar een andere baan voor mensen soms lastig is. Veel mensen zijn niet gewend te solliciteren en worden soms zenuwachtig. Met een goede voorbereiding is dat natuurlijk niet nodig. Om beter geïnformeerd te zijn om te solliciteren is www.solliciteerinfo.nl ontwikkeld. ik hoop dat iedereen zijn/haar voordeel ermee kan doen.

Plaats een reactie

Plaats je reactie hieronder, of trackback from your own site. Tevens kun je ook opgeven voor berichtgeving bij nieuwe reacties via RSS.

Het ingevoerde e-mail adres wordt niet voor commerciële doeleinden gebruikt. Belangrijke velden zijn gemarkeerd en moeten ingevoerd worden. *